This Will Shakes, and Never Dissapear

Friday, November 26, 2010

RED ALERT!!!WARNING!!!..WAK LU!!!

Pfffttt!!! Aku nak gi cakap ngan ko, memang ko taknak dengar la, aku tulis kat sini, korang marah, abes, mane kebebasan bersuara kat Malaysia ni? Mana demokrasi nye??? Abes, kat blog ni, bende aku nak luah perasaan, aku nak cakap je, pekerja korang ni, tak tahu la. Aku cakap bende yang buruk-burk kat sini, sampai ugut nak gantung pelajaran, buang universiti, pasal bende tak berape cerdik , hampeh abes ar. Korang ingat ar, aku buang post tu, bukan sebab aku takut ke ape, sebab aku kat sini pun, nak perjuangkan lagi hak-hak pelajar, sampai korang nak buang aku tu, memang lebih la. Takpe-takpe, kat sini aku tak mention name, tapi korang ingat-ingat sendiri ar, korang tu ade, sebab [elajar ade. Ciao-Peace Out Loser!!!

Tuesday, November 23, 2010

Entry untuk Scholas and Anna..

Semenjak dua menjak ni, aku cam da lain sikit. Lain macam mane? Hahaha, aku cam ade terikut-ikut perangai budak-budak ni. Cam da kene influence. Sape budak-budak ni? Mereka ialah Scholas dan Anna. Hahaha.

Diorang ni coursemate aku. Da 2 tahun da kitorg coursemate, tapi aku tak ambik inisiatif pun nak kenal ngan diorang ni. Da kenal ngan diorang ni, baru aku tau, diorang ni sangat cool and sempoi besides the fact that, ble aku tgk diorang kat dalam kelas, sangatlah boring.(sorry guys, totally cools right?). Tapi bile aku dah kenal ngan diorang ni, diorang ni adalah golongan student universiti yang sangat excel in academic tp know how to enjoy life to the fullest.

Scholas ni, Sarawak mari. For the fact yang die ni kuat makan, die mempunyai body yang sgt 'who's-the-hot-bod-over-there' phenome. And she also a great dancer, meleleh tengok air liur beb. And die juge telah mencipta fenomena 'ZV' Discourse, where every single words yang die cakap, msti consonant tu die ganti ngan 'Z' or 'V'. Cam contoh, 'Babi'='Vavi'. Menarik kan? Dan aku skang telah terinfluence, damn it!

Manakala anna ni pule, orang Johor Bharu, yang mane die claim yang die ni belong to Singapore, I'm proud of you mate, "saya ade kawan international, yes!"(ape aku merepek?). Owh, die ni pn, sgt hot, with her lazy eyes, body cutting artist, made me rase cam hot je bile dapat jalan ngan die ni. And die pun sangat sempoi and best! Walaupun die selalu je cynical and insensitive towards me, (cet!) tapi die tetap banyak bagi nasihat berguna (muahahahaha). Everytime aku naik kereta die, lagu "Like a G6" (aku tak tau tajuk lagu ni ape..) mesti akan berkumandang, and die juge wat lagu ni ringtone handphone die, so aku cam cannot get this song outta my head, tensen je, kadang-kadang aku menyanyi-nyanyi sendiri, Watefrudge?

 *ini bukan mereka*

So, in a nutshell, bangge dapat kenal ngan korang, (aku memang fail bab-bab conclusion ni, so howzie?). Ciao.-Peace out losers!

Monday, November 22, 2010

Dap Parapapa, Para Para Papa...

Hahahaha,(gelak tak ikhlas) hari ni hantar Anna balik kampung, I mean hantar tu just 'bye-bye' je la, bukan hantar balik kampung betul-betul. Sedih la, malam tadi hantar Matmin kat Putra. Semua sudah pergi meninggalkan UPM ni. So tinggal beberapa ketul umat je la kat UPM ni termasuk la aku sendiri.

Kat kolej aku ni, yang stay, balik lambat, aku, Amin, Nik, Pg. Kimi baru je balik, Arip pula balik esok. Diorang ni semua nak siapkan FYP la. (Ape itu FYP? Final Year Project).

Haha, akhirnya Matnor, presiden kolej aku ni, da ade awek da, kantoi ngan kitorang kt SALA. Ape-ape pun Matnor, aku doakan ko bahagia je,jangan bahagia lebih-lebih plak, simpan untuk aku sikit bahagia tu. Aku dah la tak bahagia sangat ni.


Ha, hari ni, da genap seribu da orang view blog aku ni, *bangge-bangge*. Kalau ade seribu follower, memang gempak habes la blog aku ni, hahahahaha. Tapi bila aku bukak tu, dah seribu satu dah, jadi sempat print screen yang seribu satu punye r. Hehehe.

Ape lagi ek? Setakat tu dulu la kot. Aku tengah nagntok lagi ar, xtahu asal,manjang je ngantok.Okeh!-Peace Out Loser!

Sunday, November 21, 2010

PMS..(Bak kata Scholas)

Oi bodoh, asal aku sentap gile vavi hari ni? Oh ye, sebab hari ni, kawan- kawan aku da start blah balik kampung dah. Adeh, benci betul aku dengan perasaan nih. Kalau bab kawan-kawan ni, aku akan jadi macam perempuan sikit (tapi takde ar menangis-menangis), aku memang tersangat sayang ngan kawan-kawan aku semue. Cam hampeh je entry aku arini, sgt mellow and keperempuanan..hahahaha.



Takdela kan, aku sgt treasure kawan-kawan aku ni. Bile pikr yang, lame pulak nak jumpe ngan diorang ni, rase sayu je. Kene pulak macam hari ini, aku tolong kawan aku, si Scholas ni pindah rumah, sebak dow...Nanti, sem depan memang sangat jarang la jumpe, die dah tak duduk kolej and kitorang takde kelas same dah.

Dahlah, aku dah malas nak tulis panjang-panjang entry ni, nanti menangis pulak,hahaha. Aku nak gi jumpe Matmin before die balik...Peace out suckers!

I'm Screwed!

Aku tak tau la nak cakap camne, memang serabai abes ar. First time kene bende ni, aku terpikir, "abes ar,abes ar",  tu je yang berlegar-legar kat palehotak aku ni. Aku tak tau nak wat camne, terus lost, setiap kali aku kene, mesti aku akan teresak-esak penyu. Selekeh gile dow, cam nak klonkan diri sendiri, pastu lempang diri aku ni laju-laju.

Ramai dah nasihat aku, ambik pendekatan ni, pendekatan tu, aku tak boleh, it's just not me, ok. So please people, stop forcing me to do something that I don't like. Aku just fikir pun ape yang diorang suruh aku buat, aku dah nak termuntah, tak sanggup aku, biarla aku bergelumang dalam masalah ni, aku rela.

 *aku sendiri tak tau ape motif gambar ni*


Yela, daripada makan ubat, pahit, tak sedap besar gedabak tu, baik aku biar je selsema ni hilang sendiri, biala abes banyak mane pun tisu ni aku gune, sukehati aku la..Aih,selsema-selsema, you guys germs really "make" my day la.Korang terbaik! BLEU!

Saturday, November 20, 2010

Who The Hell Is Beau Bokan?

Ha, sape-sape yang follow blog aku ni, mesti tertanye-tanye, sape kejadah Beau Bokan ni? And btw, Beau tu sebutan die Bow, as in "Bowtie". Bukan Biyo ke, Bau ke,ape kejadah lagi ke. Ok, sambung balik, kalau korang tak terwonder-wonder pun asal aku gune name Beau Bokan, biar ah, blog aku, suke hati aku ar. Hahahahaha.

Ok, first of all, Beau ni, vocalist band Blessthefall (BTF), band favorite aku ni. Die ni join BTF pas Craig Mabbit(skarang vocalist band Escape The Fate, in which aku minat jugak band ni), blah sebab ade urusan keluarga, dikatakan yang Craig nak blah kejap je, sebab nak jaga anak perempuan die. So terkontang-kantingla BTF nak abeskan diorang punye warped-tour ni, tinggal Jared Warth nyanyi sorang-sorang, padahal die tukang screamer je kot. Pastu, Craig nak masuk balik BTF, diorang tak terima dah la, kesian gak kat Craig, tapi nak wat camne.

So, cari punye cari,jumpe la ngan si Beau ni,Beau ni ex-vocalist band Take The Crown,(band kejadah ape ntah, tak penah dengar pon). Jadi sekarang, Beau la jadi vocalist baru BTF. Suara die power kot. Die da rakam album Witness, tahun 2009, memang best kencang la lagu-lagu dalam tu.

Tu je la aku nak cerita pasal Beau Bokan, tak banyak sangat dapat info tentang die ok...

Luahan Perasaan...

Hari ni, last paper aku ok, maka tamatlah sem 4 aku kt UPM ni, ade lagi 2 sem...Mmg cam cabai sket, xleh jawab dowh,cam haram je aku jawab td, tp xpe, berserah je la,sape suh ko tido!!Bkn salah aku r,aku da set jam nk bgn kul 5 nk wat last revision,skali tak terbangun plak,sentap tul aku ngan handset aku ni...



Pastu,hari ni, Amin,Nik,Arip,Acap,Amir gi mendaki Gunung Nuang,baru je bertolak tu,sempat lagi nak catch up.Diorang ajak aku ikot diorang sekali,aku cakap sori r,aku bukan jenis outdoor sangat.hahaha...Then,ape yang sedihnye,Amin pinjam gitar aku wat naik gunung,aku harap baby aku tu tak ape-ape la.."Amin!!!jaga elok-elok gitar aku tu!!!".

Hari ni, pas abes exam,aku lepak-lepak la depan dewan pekse tu,tunggu si Amin ni,sebab aku nek motor ngan die,pastu si Lina ngan Sabryna ade kt situ, Erdiani pun ade gak. Tapi, ape yang aku terkejutnye,tibe-tibe si Sabryna ngan Lina ni tanye aku,interrogate aku,tanye aku pasal aku ngan si Si Vavi ni.(Nanti-natila aku cerita pasal aku ngan Si Vavi ni, nak cerita pasal bende ni dulu).

Then aku cerita-cerita la semua kat diorang ni, then diorang pun cakap, yang Si Vavi ni, cakap aku gila-gila tangkap cintan ngan die,clingy ngan die,takleh get over her. What The FFF!!!Memang terkejut anjing r aku cakap,bile tahu semua ni.Aku punyela nak jaga air muka die,jaga name die,tak bagitau orang yang die tu,merayu-rayu kat aku suh jangan tinggalkan die.Memang macam fuck la perangai Si Vavi ni.

Memang tadi,semua ugly truth pasal SV ni kuar daripada ex-bestfriend die ni,(aku taknak cakapla ape SV ni da buat kat diorang).Aku memang bengang gile r,bile tahu semua bende-bende,yang melibatkan aku.Nasib baik da abis exam da.Fuck U la Vavi!!!!

Friday, November 19, 2010

Tepuk, tepuk untuk Mike Portnov


Seperti yang semua peminat-peminat Avenged Sevenfold (A7X)dah tau, yang pemain dram A7X, Jimmy "The Rev" Sullivan meninggal dunia tahun lepas, 28 December 2010. Jadi, A7X ni telah kehilangan seorang pemain dram yang berbakat gile ar dalam industri muzik dunia, bukan tanah air, tapi dunia.

Sebelum The Rev meninggal dunia tu, diorang tengah rakam album baru, "Nightmare" yang direlease awal tahun ni. Jadi, diorang short drummer r kire. Cari punye cari tu, diorang panggil la Mike Portnov, untuk habiskan ape yang ditinggalkan oleh The Rev ni. Kene plak, Mike ni Drummer favorite The Rev of all time, mmg sentimental abes ar.

Aku da dgr abes da sume lagu-lagu lam album "Nightmare" ni, boleh kate semua lagu-lagu dalam album tu, dedicate utk mendiang The Rev ni, tapi kalau korang dengar abes n cam dig the meaning dalam lagu2 baru diorang ni, diorang cam bawak banyak perubahan, lagu-lagu diorang memang tambah sempoi r, memang tambah minat aku kat A7X ni.

berbalik kepada Mike Portnov, die cakap, die memang enjoy abes la kerja ngan A7X ni, tp die cakap, die ade commitment lak ngan Dream Theater die ni, tapi, ade tapi lagi, die akan stay ngan A7X utk the whole year, utk diorang abeskan tour diorang ni.

"However, I will be able to join my brothers in Avenged Sevenfold for at least the duration of their touring throughout 2010...and hopefully this will give them the time to continue to heal and get comfortable back on the road...."-Mike Portnov of Dream Theater


*Poyo nak mampos je ko,hahaha*


Walaupun cite ni cam dah lame, tapi aku tetap nak tulis gak, sebab aku nak tulis r, bia r...
Aku memang salute habes ar kt ko Mike, walaupun aku tak layan pun DT nih..-ciao!

Sumber- Avenged Sevenfold Official Site

Aku ade gitar...

Ni post aku yang ketiga arini, jam ni. Aku da jadi agak sewel sket sebab study Discourse Analysis ni,(esok ade exam beb)...

Tapi aku take a break jap,(bapak r aku punye take a break, da boleh gi KLCC jalan kaki, pastu balik kolej balik da..) main2 gitar semua. Ni entry pasal aku punye gitar, xyah sebut jenama la, boleh kan, malu je. Gitar aku ni, baru je aku beli, aku beli ngan mamat yang jual tomyam kt area Seri Serdang ni, masa tu sahur, pastu die kate nak jual gitar, aku ape lagi, rembat r, rindu kat gitar aku kt rumah punye pasal.

Best dow gitar aku, walaupun x berjenama, tp best gle men gitar ni. Sebab aku selalu sgt main, tali die da berkarat da, hampeh tol, bunyi pon da mati. Tensen aku, da la semua tu, nak salin satu set takde duit lagi, so belasah main ni je la dulu.

Baiklah, aku perlu kembali semula ke arah menstudy DA ni, (padahal tengah siap2 nak gi main futsal). Sape2 yang baik hati nak tolong aku salin tali gitar aku tu, satu set, contact aku ok.



agak2, macam ni la gitar aku..hahahaha

Perubahan...(Post sentap)

Kalau tengok post2 sebelum ni, ngan post latest (The Fall of Troy), mesti korang tertanye2, "kenape manusia cepat sangat berubah?"

Suke hati aku r, bukannye kene bayar ke, kene daftar borang ngan blogger ke ape ke nk tukar style.
Biase r, aku tengok, wat post2 camtu pun, bukannye ade orang nak bace, aku bukannye Shakespeare orang terhegeh2 sangat nak bace aku punye karya, cewah.



Lagipun, mesti korang nyampah jugak, baca bende tah ape2 tu kecuali Qiez.

And lagi satu tu, english die memang power kot, and tulisan die sgt la berkesan, no wonder la ramai gle follow blog die, walaupun die bukan tulis pasal gosip2 artis. Respek sama u Qiez.

So, aku decide, nak tulis bende yang biase2 je la, untuk tatapan umum, sesuai untuk semua lapisan masyarakat.

Tapi aku xde la give up terus dari dunia penulisan kreatif, nanti ade gak aku selit2 post tulis tentang nak mati ni, caye ar..

The Fall of Troy




Dgr tajuk sekali cam tajuk game dowh, xpon tajuk movie, tapi tidak sama sekali...
The Fall of Troy (TFoT) ni adelah band progressive rock, post-hardcore, mathcore.
Diorang ni asal dari Mukilteo, Washington. Band ni sempoi gle bai wa cakap, yang pling sempoi die punye vocalist merangkap gitarist, keyboard dan program. Mane x sempoi, sambil nyanyi, leh plak die menkan riff-riff yg ckup memberangsangkan, susah tu....

First time aku dengar, dorg pye lagu ialah lagu F.C.P.R.E.M.I.X. ni, ngan video sekali aku tengok,pergh, mmg tangkap cintan r, dgn riff yang power, dgn vokal yg mantap, ps2 ade harsh scream sket2. Aku dgr lagu ni, sbb member aku Amin suh dgr, mmg syok r. Tapi lagu ni time diorg lineup lame lagi, ala lineup lame pn, bassist je lain Tim Ward ni da blah da, ganti ngan African-American punye bassist, Amin cakap, Tim takleh catchup talent ngan diorang2 ni semua, Amin exper oo bab2 muzik ni. Aku caye cakap die...






Ha, ni la lineup lame diorang, Tim Ward tu kat tengah...



Ni plak lineup baru diorang, maksud aku bassist baru diorang la, kiri sekali 2, Frank Ene..

Serious wey, best nak mampos band ni, layan r...

I Support Amirul Nizam.

Tuan/Puan,

Saya, selaku pemegang No. Ic 129811-90-8977 dengan ini, menyeru kepada Smashpop.net untuk memberi Lenovo Ideapad U460 ini kepada Encik Amirul Nizam.

Hal ini kerana, Lenovo Ideapad U460 ini amat bermakna kepada beliau, kerana beliau telah bercita-cita untuk memiliki Laptop ini ketika beliau masih muda remaja lagi. Sedari kecil hinggalah dah tua berjanggut, beliau menyimpan duit, tetapi akhirnya kecundang kepada keinginan untuk membeli aiskrim pop.

Tetapi sekiranya beliau dapat memiliki Lenovo Ideapad U460 ini, mungkin beliau akan meninggalkan segala perlakuan buruknya seperi mengorek hidung sambil bermain badminton, dan memulakan hari beliau dengan lebih bersemangat bersama Lenovo Ideapad U460 di sisi.

Sekian, terima kasih.

Yang menjalankan tugas.

Wednesday, November 10, 2010

Hey Beau...

video

I watched the sun again, it's leaving now
I've spent all night long trying to figure out
What I've lost and what I've failed
When my feet won't hit the ground
Trying to make it, starting over
And will we ever love again?

Hey baby, are you alone tonight?
How can we make it?
Hey baby, looks like you were wrong
It's never too late, too late

So here we are again, to make some sense of it all
All these "sorry" changes, maybe tonight's no different
Rearrange the pieces, like it's all we know
It's all we know maybe

Hey baby, are you alone tonight?
How can we make it?
Hey baby, looks like you were wrong
It's never too late, too late

I can't put it together, what we missed
The pieces keep falling one by one
Cause this life is us holding on
Fall tomorrow then it's gone
Fall tomorrow then I'm gone

Hey baby, it looks like you were wrong
How can we make it?

Hey baby, are you alone tonight?
How can we make it?
Hey baby, looks like you were wrong
It's never too late, too late

(Take it all, leave this place behind)

There's no one else tonight
Tonight

Wednesday, November 3, 2010

WE ARE ON THE TOP OF THE VICTORY!

Come on comrades, we'll march to the top of the glory,
As their hand could never take down our barricade's tree,
They should have known what will kill them,
We are the one who abolish all the damned,
Should they even struck us with gigantic weapon,
But we will rise and command the Armageddon,
They can flee in the middle of the dust,
They can build a wall but will teared down like a broken glass,
We put our sword up above the sky,
And they summon the devil that will never fly,
Because their wing will never flap,
When we made the storm with one clap,
Stand back drop to your knee,
WE ARE ON THE TOP OF THE VICTORY!

Tuesday, November 2, 2010

A SO CALL FRIEND, WHO AM I KIDDING?

I'd love to have my mind cleared up for the things that I've been through,
And just want you to know that what you see in me is not true,
Cause I shall burn the purity in your eyes, better look me as a fool,
And you claim you will be with me in black and blue,
Spark in your eyes that would start a fire,
The fire that only satisfies your desire,
You show your wings that I would admire,
But your wings was born in hell fire,
The venom that smearing in you,
I'll blindly cost my heart to stop it,
But did I even have a clue,
That you're the one who's killing me bit by bit.

Monday, November 1, 2010

...

The eyes of the truth seeing are awaken at the end of the night,
And that pair of crystal precious balls reincarnate and summoned at the first sight,
To witness what have been witnessed by souls through dark and light,
And shall be burned by the purity of their guide.
Would the red stained hand come and creeping slow,
Would the condemned heart come and take a bow,
I saw and I should know,
With all the flies and all the crows.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...